Cavallino Matto: pret in Toscane

Cavallino Matto Pretpark ToscaneCavallino Matto: pret in Toscane

In de jaren zestig van de vorige eeuw is Cavallino Matto, het gekke paardje, begonnen als manege met een kleine speeltuin. De naam dankt het park aan één van de paardjes op de manege, die er nogal rare fratsen op nahield. Inmiddels is Cavallino Matto uitgegroeid tot het grootste pretpark van Toscane.

Ligging van Cavallino Matto
Door zijn ligging in de buurt van de kust bij Marina di Castagneto Carducci is het pretpark in de zomermaanden een welkome afwisseling voor de badgasten van de kustplaatsen. Maar ook vanuit het binnenland komt men naar Cavallino Matto gereden voor een dagje onvervalst speelplezier.

Cavallino Matto 1

Attracties van Cavallino Matto
Het pretpark bestaat inmiddels uit bijna 30 attracties, waarvan sommige gericht op de kleinste gasten en andere juist bedoeld zijn voor personen met veel durf. Zo kunnen de kids in “Educazione stradale” met kleine nagemaakte autootjes, zoals de Fiat 500 en Smart, leren hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. Voor de oudere gasten van het pretpark is er bijvoorbeeld de “Shocking Tower” die je langs een paal de lucht in doet schieten, of de “Wild Mine” waarin je in een mijnwagentje een nogal bochtig parcours aflegt. Er is ook nog een theater met lasershow en optredens van goochelaars en een 4D-bioscoop. Neem een kijkje op de website (zie adres hieronder), waar je van de meeste attracties een filmpje kunt vinden.

Eten bij Cavallino Matto
In het park zijn diverse picknickplekken, waar je in de schaduw kunt lunchen. Cavallino Matto beschikt over een restaurant-pizzeria en bar. Deze zijn net buiten de hekken van het pretpark zelf gelegen, maar je mag gratis weer terugkeren in het park na het bezoek aan het restaurant.
Cavallino Matto Pretpark Toscane

Praktische informatie Cavallino Matto


Adres

Parco Divertimenti Cavallino Matto
Via Po 1
57022 Marina di Castagneto Carducci (LI)
Telefoon (+39) 0565.745720

Openingstijden
Medio april – medio september: 10-18 uur
Juli en augustus: 10-18.30/19.00 uur
Kijk op de website van Cavallino Matto voor een gedetailleerde kalender.

Prijzen
Standaard: € 22
Kinderen onder de 100 centimeter: gratis
Kinderen onder de 130 centimeter: € 17
65+: € 17
Er zijn ook abonnementen beschikbaar.

Voor meer informatie
www.cavallinomatto.it en
www.facebook.com/pages/Cavallino-Matto/104851026964

Share