Fietsen in Lucca

Fietsen in Lucca hurenFietsen in Lucca

Een van de leukste manieren om de mooie binnenstad van Lucca te verkennen is per fiets. Waar fietsen in menig Toscaanse stad nogal een verzoeking kan zijn wegens het drukke verkeer (bijvoorbeeld in Florence) of de hoogteverschillen (Siena), is de fiets in Lucca een uitstekend vervoersmiddel. Het centrum van Lucca is namelijk grotendeels autoluw en vrijwel vlak.

Fietsen in Lucca huren
Als je vergeten bent om je eigen fiets mee op vakantie te nemen, kan je op diverse plekken in de binnenstad van Lucca fietsen huren. Er zijn verschillende typen te huur. Uiteraard de gewone standaard stadsfietsen en mountainbikes, maar ook tandems en de zogenaamde ciclocarrozzella of riscio. Dit is een soort fietswagentje, waar je met twee tot vier personen tegelijk in kunt zitten. Een ideale oplossing dus als je de kinderen niet zelf wilt laten fietsen.

Stadsmuren van Lucca
Al fietsend kan je een groot deel van de historische binnenstad van Lucca verkennen. Vergeet ook vooral niet om een rondje over de stadsmuren te rijden. Het is even een klein klimmetje om bovenop de muur te geraken, maar het is de moeite waard. De stadsmuren zijn namelijk in opdracht van Maria Louisa van Bourbon, hertogin van Lucca in de periode 1815-1824, omgetoverd van verdedigingswerken in schaduwrijke stadsparken. Vanaf de ruim 4 kilometer lange stadsmuren heb je steeds weer een ander indrukwekkend zicht op het centrum van de stad.

Fietsen in Lucca huren 3

Verhuurders van fietsen in Lucca
De fietsen worden op diverse locaties in de stad verhuurd. Enkele verhuurders zijn:
– Tourist Center Lucca, op het stationsplein, www.touristcenterlucca.com/noleggio-bici-lucca.php
– Cicli Bizzarri, op het Piazza Santa Maria 32, www.ciclibizzarri.net
– Punto Bici, Strada del Crocefisso 8, www.puntobici.lucca.it

Fietsen in Lucca huren
De huurkosten van fietsen in Lucca variëren uiteraard per model en verhuurder. Een standaard fiets kan je huren voor ongeveer € 3 per uur of € 15 per dag, tandems kosten € 6,50 per uur of € 32 per dag en een riscio/ciclocarrozzella huur je vanaf € 15 per uur of € 80 per dag. Aanhangwagentjes en kinderzitjes zijn bij de meeste verhuurders ook beschikbaar.

Zoek hotels

Bestemming
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Share

Een gedachte aan “Fietsen in Lucca

  1. Pingback: Amfitheater van Lucca | Reizen naar Toscane