Osteria San Vivaldo

Osteria San Vivaldo Montaione

Osteria San Vivaldo: hemels eten in Toscane

Er zijn in Toscane veel eetgelegenheden. Sommige daarvan mag je na het dessert en de koffie alweer vergeten, maar er zijn ook restaurants die een blijvende herinnering achterlaten. Eén daarvan is Osteria San Vivaldo, gelegen in het kleine gelijknamige gehucht in de gemeente Montaione.

Vrolijke fluiter
Eigenaar Andrea loopt continue fluitend door zijn zaak en weet op zijn geheel eigen wijze iedereen een bijzonder welkom gevoel te geven. En dan moet het eten nog komen: authentieke Toscaanse gerechten, waarbij liefhebbers van wild zwijn echt aan hun trekken kunnen komen, zoals de pappardelle al cinghiale en cinghiale in umido.

Kinderen
Kinderen zijn in dit restaurant ook meer dan welkom en kunnen op hun placemat een mooie tekening maken, die Andrea direct aan de muur hangt. Als je om je heen kijkt tijdens de maaltijd, kan je door middel van al die tekeningen een aardige indruk krijgen van waar al die gasten van Osteria San Vivaldo vandaan komen: Italië uiteraard, maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Amerika en tot Zuid-Afrika aan toe.

Osteria San Vivaldo MontaioneJeruzalem van Toscane
Overigens is de osteria niet de enige reden om naar San Vivaldo te komen. Deze plek is vernoemd naar de heilige Vivaldo Stricchi, een kluizenaar die op deze plek woonde en stierf op 1 mei 1320 op 60-jarige leeftijd. Na zijn dood zijn ter plekke een kapel en een kerk gebouwd, waaraan door monniken in de 16e eeuw talloze kapellen en kerken werden toegevoegd. Deze bouwwerken werden zo vormgegeven en geplaatst dat het leek op de heilige plaatsen in Jeruzalem. Op die manier kon men toch op bedevaart naar Jeruzalem, aangezien een tocht naar het echte Jeruzalem gevaarlijk en duur was. Zo is San Vivaldo gekomen aan de bijnaam: Jeruzalem van Toscane. Helaas zijn niet alle bouwwerken bewaard gebleven, maar nog altijd is een groot deel te bewonderen.

Adressen en informatie:
Osteria San Vivaldo, Via San Vivaldo 21-23, San Vivaldo (Montaione) T (+39) 0571-69264
Sacro Monte di San Vivaldo ,San Vivaldo, http://www.sanvivaldointoscana.com/

Share