Agriturismo in Toscane

Agriturismo in Toscane: beleef het echte Toscane

Misschien wel de leukste manier om je vakantie in Toscane door te brengen is het overnachten op een Toscaanse boerderij. Je kunt een agriturismo vinden in elke categorie, van eenvoudig tot luxe. Soms tref je een echte wijnboerderij en soms een agriturismo waar olijfolie wordt gemaakt. Ook boerderijen met dieren zijn als agriturismo te boeken. Meestal heeft een agriturismo ook een zwembad en wordt er de gelegenheid geboden om de zelfgemaakte producten te proeven en te kopen. Sommige agriturismi hebben ook een klein restaurant, waar je van de echte Toscaanse keuken kunt genieten. Het type verblijf varieert van logies in een appartement tot bed & breakfast kamers.

Agriturismo in Toscane Roccastrada

Agriturismo in Toscane met kinderen
Voor kinderen kan het ook erg spannend zijn om op een heuse boerderij te verblijven. Vaak proberen de eigenaren van een agriturismo voor de kinderen ook wat extra vertier te bieden, zoals een speeltuin, trampoline of voetbalveldje.

Echte boerderij
Overigens mag niet elke accommodatie met een beetje grond of wat dieren zich een agriturismo noemen. Allereerst moet de boer zijn ingeschreven in het boerenregister en verder moet men zich officieel voor dan de helft van de tijd bezig houden met het agrarische werk. Dat is ook wat het idee is achter een agriturismo: een echte boerderij, waar de boer als aanvulling op zijn agrarische inkomen toeristen mag ontvangen. In de praktijk zie je echter dat de meeste eigenaren van een agriturismo in Toscane meer tijd steken in het toeristische deel van hun bedrijf dan in het echte boerenwerk. Dit neemt niet weg, dat een agriturismo nog altijd een agrarische functie moet hebben.

Een agriturismo in Toscane kiezen
Maar wat is nu een leuke boerderij? Er zijn zoveel verschillende agriturismi te vinden in Toscane, dat het moeilijk is om een keus te maken. Als je op zoek bent naar een agriturismo met Nederlandse eigenaren is deze agriturismo een leuke aanrader. Een wat grotere, commerciƫle agriturismo vind je hier.

Agriturismo in Toscane Montecchio

Share

Een gedachte aan “Agriturismo in Toscane

  1. Pingback: Vakantie op een boerderij: Atretino in Toscane | Reizen naar Toscane