Camping in Toscane

camping in toscaneVakantie vieren op een camping in Toscane, vrijheid en dolce vita!

Wie van kamperen houdt, kan in Toscane prima terecht. Wat is er mooier dan ‘s ochtends uit je tent stappen en uit te kijken over heuvels vol cipressen met kleine dorpjes in de verte? En er is een camping in Toscane voor iedereen; of je nu van groot met zwembaden en restaurants houdt of meer op zoek bent naar een natuurcamping, in Toscane vind je het allebei.

Grote en middelgrote campings
Vooral langs de Toscaanse kust zijn veel campings te vinden, vaak dicht bij het strand. De campings langs de kust zijn vaak wel wat groter en voorzien van veel faciliteiten. Je kunt ervoor kiezen zelf je tent op te zetten, maar het kan ook iets luxer. Vaak zijn er namelijk volledig ingerichte lodgetenten, safaritenten en stacaravans te huur. Voorbeelden van bekende, middelgrote tot grote campings langs de kust zijn Park Albatros in San Vincenzo en Camping Miramare in Livorno. Ook wat verder van de kust zijn grote campings gelegen. Iets ten zuiden van Florence bijvoorbeeld, in Fligline Val d’Arno, vind je Norcenni Girasole Club. Een andere aanrader Camping Montescudaio in de gelijknamige plaats en Camping Toscana Village in Montopoli.

Kleine(re) campings
Ben je op zoek naar een leuke kleine camping in Toscane, dan zijn er ook volop mogelijkheden. Kleine campings vind je vaak wat van de kust af, in het fraaie binnenland van Toscane. De faciliteiten zijn er vaak beperkter, maar de meeste zijn wel voorzien van een zwembad om in de warme maanden lekker te kunnen afkoelen. Een voorbeeld van een leuke, kleinere camping in Toscane is Pian d’Amora, net iets ten noorden van Lucca.

Campings op Elba
Niet alleen op het vasteland van Toscane zijn campings te vinden, maar ook op het eiland Elba kunt u kamperen. Met name bij Portoferraio en Capoliveri zijn leuke campings te vinden. Voorbeelden zijn camping Village Rosselba Le Palme bij Portoferraio en camping Le Calanchiole in Capoliveri.

Share