Met kinderen in Toscane

De Italiaanse regio Toscane is een geliefde bestemming voor gezinnen met kinderen. Er is veel te zien en te doen, meestal lekker weer en je kunt er heerlijk eten. Maar wat is nu leuk om te doen voor en met kinderen in Toscane? Niet ieder kind zal het immers leuk vinden om elke dag een ander stadje te bekijken. Al kan je best ook van die bezoekjes iets leuks maken voor de kinderen. Hieronder hebben wij een paar van onze tips voor een leuke vakantie met kinderen in Toscane op een rijtje gezet.

Florence en Lucca
Een vakantie in Toscane zonder bezoek aan de beroemde steden is niet goed voor te stellen. Zo’n bezoek kan ook voor kinderen erg leuk zijn. Zo kan je tijdens een bezoek aan Florence ervoor kiezen om naar de Boboli tuinen te gaan. Vijvers, bomen, grasveldjes, het is even wat anders en de kinderen kunnen er zich even uitleven. Of pak de Hop On Hop Off bus: voor de kinderen een leuke ervaring en een makkelijke manier om veel van de stad te zien. En bezoek je de leuke stad Lucca, huur dan ter plekke fietsen, of nog leuker een fietswagentje (ciclocarrozzella), waarmee je het autoluwe centrum kunt doorkruisen en een rondje over de boomrijke stadsmuren kunt rijden.

Dierentuin van Pistoia
Net buiten Pistoia is een leuke dierentuin te vinden, het Giardino Zoologico di Pistoia. Het is een schaduwrijk dierenpark met diverse dierensoorten: olifanten, tijgers, beren, maar ook maki’s, papegaaien en pinguïns. Extra leuk voor de kinderen: bij de giraffen en olifanten, evenals bij de schapen en geiten, kan je met een muntje van 20 cent voer uit een automaat halen, waarmee je deze dieren kunt voeren. Dikke pret natuurlijk als zo’n lange giraffetong het voer van je hand haalt of de olifantenslurf het voer uit je hand zuigt!

Dierentuin Pistoia met kinderen Toscane

Parco Preistorico
Een leuk uitje voor de kinderen is een bezoek aan het Parco Preistorico in Peccioli, tussen Pisa en Volterra in, waar in een pijnbomenbos een groot aantal nagemaakte dinosauriërs zijn te zien. Ook vind je er een ‘werkende’ vulkaan en een grot met holbewoners erin. Naast het bos is er een leuke speeltuintje, waar de kids zich ook kunnen uitleven. Voor kinderen tot een jaar of 10 zeer de moeite waard.

Cavallino Matto
Het pretpark Cavallino Matto is gelegen nabij de kust in Castagneto Carducci, even ten zuiden van Livorno. Het pretpark bestaat inmiddels uit bijna 30 attracties, waarvan sommige gericht op de kleinste gasten en andere juist bedoeld zijn voor personen met veel durf.
Pretpark met kinderen in Toscane Giardino Sospeso
Voor avontuurlijke kinderen is een bezoek aan het Giardino Sospeso (‘de hangende tuin’), gelegen in Riparbella (tussen Volterra en Livorno) een leuk idee. Tussen de bomen in dit park zijn diverse parcours gemaakt waar kinderen van de ene naar de andere boom klauteren en slingeren. Meer informatie op de website van Giardino Sospeso.

Acqua Village
In Cecina en Follonica, beide aan de Toscaanse kust, zijn de waterparken van Acqua Village te vinden. Diverse soorten zwembaden en glijbanen garanderen een dag waterpret voor jong en oud! Meer informatie vind je op de site van Acqua Village.

Middeleeuwse feesten
Ridders, jonkvrouwen, bedelaars en monniken, ervaar Toscane zoals dat eeuwen geleden was tijdens een van de middeleeuwse feesten die jaarlijkse in diverse steden worden georganiseerd. Twee van de grotere en bekende feesten zijn die van Volterra (Volterra AD 1398, iedere derde en vierde zondag van augustus) en die van Monteriggioni bij Siena in juli.

Accommodaties in Toscane
Op deze site vind je talloze kindvriendelijke accommodaties in Toscane.

Share