Rondvluchten boven Toscane

Rondvluchten boven ToscaneUnieke ervaring: vliegen boven Toscane in een open vliegtuig

Sinds kort heeft Toscane er een nieuwe ‘attractie’ bij: vliegen in een gerenoveerde Boeing Stearman. De vluchten worden aangeboden door Jon en Marie Roth. Jon, Amerikaan, is jarenlang commercieel piloot geweest en is op een gegeven moment gegrepen door dit type vliegtuig. Om de Boeing Stearman te behouden voor het nageslacht is hij begonnen met het opkopen van oude verwaarloosde exemplaren van dit type vliegtuig, om ze vervolgens grondig te renoveren. Zijn vrouw Marie, van origine Francaise, is door Jon een keertje mee uit vliegen genomen in een Boeing Stearman en was toen ook verkocht. Sindsdien ondersteunt zij haar man bij zijn renovatiewerk en neemt zij vooral het verven van de vliegtuigen voor haar rekening. Bovendien is zij druk bezig met het halen van haar brevet om zelf ook in deze vliegtuigen te mogen vliegen.

Tweede Wereldoorlog
De Boeing Stearman is niet zomaar een antiek vliegtuig, het is het vliegtuig waarin Amerikaanse piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog leerden vliegen. Het is een open vliegtuig, waarin de piloot en een passagier (of co-piloot) achter elkaar zitten.

Rondvluchten boven Toscane Jon en Mary

Jon en Marie

Rondvluchten boven Toscane
Inmiddels zijn Jon en Marie neergestreken op het vliegveld van Pratello bij het Toscaanse stadje Peccioli. Vanaf dit vliegveld bieden zij rondvluchten en instructievluchten aan boven het Toscaanse heuvellandschap. Een heel bijzondere manier om Toscane te bekijken! En als je het een beetje te spannend vindt om in een vliegtuig met open cockpit de lucht in te gaan, kan er ook worden gekozen voor een type propellervliegtuig met een gesloten cockpit. Volgens de website bieden Jon en Marie de rondvluchten aan vanaf € 99, alhoewel de uiteindelijke prijs afhangt van wat je precies wilt gaan doen. Zo kan er bijvoorbeeld een langere rondvlucht worden gemaakt langs Volterra en San Gimignano. En als de vlucht erop zit, wordt er met prosecco getoast en krijg je bovendien een certificaat als blijvende herinnering aan deze unieke ervaring.

Website
Meer informatie over deze rondvluchten kan je vinden op de website van Jon en Mary: www.vintageaeroplane.com

Rondvluchten boven Toscane Pratello Peccioli

Vliegveld Pratello Peccioli

Share