Tramvia naar Florence centrum

Tramvia naar het centrum van FlorenceNaar het centrum van Florence: snel en zonder parkeerproblemen met de Tramvia!

Met de auto naar het centrum van Florence levert menig toerist een klein trauma op. Eerst moet je je door dat vreselijk drukke verkeer worstelen, waarbij het ontwijken van de scooters een ware uitputtingsslag kan worden, en dan moet je nog een parkeerplek zien te bemachtigen. Om over de parkeertarieven van sommige parkeergarages in Florence maar niet te spreken.

Tramvia
Maar het kan ook anders! Met de Tramvia, een sneltram, die sinds 2010 vanuit een buitenwijk naar hartje centrum koerst en waarmee je de grote drukte in het centrum makkelijk kan ontwijken. De Tramvia (soms ook Tranvia genoemd) vertrekt iedere paar minuten vanuit de wijk Scandicci en rijdt dan in 23 minuten de route naar het centrum van Florence, waar het treinstation Firenze Santa Maria Novella het eindpunt is. Een enkeltje met de Tramvia kost  € 1,20. Vergeet vooral niet het kaartje voor het instappen af te stempelen, anders riskeer je een fikse boete.

Parkeren
Het spreekt voor zich dat het in Scandicci makkelijker parkeren is dan in hartje centrum. Een tip is om te parkeren op het grote parkeerterrein van supermarkt Coop in de wijk Ponte a Greve. Hier parkeer je gratis en de tramhalte Nenni-Torregalli is naast het parkeerterrein gelegen. Vervolgens ben je in een kwartier in het centrum. Het exacte adres van de supermarkt is Centro Commerciale Ponte a Greve, Viuzzo delle Case Nuove 8-9, Firenze.

Op deze pagina vind je meer tips voor parkeren in Florence (en ook in andere Toscaanse steden).

Zoek hotels

Bestemming
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Share