Vliegen naar Toscane

Vliegen-naar-ToscaneVliegen naar Toscane? Snel en (meestal) goedkoop!

Vliegen naar Toscane is snel en meestal ook goedkoop. Waarom één of zelfs twee dagen in de auto zitten als je ook binnen twee uurtjes kunt vliegen naar Toscane? Op deze geven wij een overzicht van de mogelijkheden om naar Toscane te vliegen.

Vliegvelden in Toscane
Als u gaat vliegen naar Toscane, kunt u kiezen uit twee grotere vliegvelden: Pisa Galileo Galilei en Florence Amerigo Vespucci. Het vliegveld van Pisa is vooral bedoeld voor prijsvechters zoals Ryanair, terwijl op Florence meer op de zakelijke markt gerichte lijndiensten worden uitgevoerd.

Pisa Airport
Vliegen naar Pisa kan met Transavia.com vanaf Amsterdam Schiphol en met Ryanair vanaf Eindhoven, Charleroi (B) en Weeze (D). Vanaf de luchthaven kunt u uw reis vervolgen met een huurauto (zeker aan te raden als uw bestemming op het platteland gelegen is), trein of bus.

Klik hier om direct te zoeken naar goedkope vliegtickets naar Pisa

Huurauto
Een overzicht van aanbieders van huurauto’s op Pisa Airport vindt u hier. In één keer zoeken naar de beste prijzen bij alle beschikbare autoverhuurders op Pisa Airport kan via Holidaycars.com. Om bij de kantoren van de autoverhuurders te komen, kunt u het beste de shuttlebus nemen. De shuttlebus stopt op het busplatform (na het verlaten van de aankomsthal schuin rechts aanhouden).

Klik hier om direct te zoeken naar goedkope autohuur op Pisa Airport

Trein
Momenteel wordt het treinstation van Pisa Airport verbouwd. Om met de trein verder te gaan, moet u daarom eerst met een bus naar het centraal station van Pisa, Pisa Centrale. Deze bus, de PisaMoverBus, rijdt dagelijks iedere 10 minuten vanaf 6 uur ‘s ochtends tot middernacht (reistijd 8 minuten). Een enkele reis kost € 1,30 en kaartjes zijn te koop bij het Pisa Airport Informatie Office, de krantenkiosk op station Pisa Centraal en (indien het informatiekantoor en/of de krantenkiosk gesloten is) in de bus. Het vertrekpunt van de bus bij het vliegveld is direct voor Vertrekhal A (Check-in A). Vanaf Pisa Centraal kunt u per trein uw reis vervolgen naar vrijwel alle delen van Toscane en de rest van Italië. Voor informatie over de treinen kunt u terecht op de website van de Italiaanse spoorwegen, Trenitalia.

Bus
Vanaf de luchthaven van Pisa rijden twee busmaatschappijen naar Florence: Autostradale en Terravision. Autostradale rijdt naar Florence volgens dit schema en kost  € 7.00 voor een enkele reis en € 12.00 voor een retour. In Florence kunt u overstappen op een andere bus van Autostradale richting Siena. Terravision rijdt volgens dit schema en kost momenteel € 4.99 voor een enkele reis en € 9.98 voor een retour. Beide busmaatschappijen vertrekken vanaf het busplatform (na het verlaten van de aankomsthal schuin rechts aanhouden) en rijden naar het centrum van Florence (station Santa Maria Novella).

Florence Airport
Vliegen naar Toscane kan ook met de KLM vanaf Schiphol naar Florence of vanaf Brussel Zaventem met Brussels Airlines naar Florence. Ook op de luchthaven van Florence zijn er diverse manieren om uw reis te vervolgen. Uiteraard kan dit met een huurauto, maar u kunt ook de bus nemen of een taxi. Als u met de trein wilt verder reizen, dan dient u eerst een bus of taxi naar het station te nemen.

Klik hier om direct te zoeken naar goedkope vliegtickets naar Florence

Huurauto
Een overzicht van aanbieders van huurauto’s op Florence Airport vindt u hier. In één keer zoeken naar de beste prijzen bij alle beschikbare autoverhuurders op Florence Airport kan via Holidaycars.com. De autoverhuurders zijn te bereiken per shuttlebus, die u vindt als u na het verlaten van de aankomsthal schuin rechts aanhoudt.

Klik hier om direct te zoeken naar goedkope autohuur op Florence Airport

Bus
Iedere dag van ‘s ochtends 5.30 uur tot ‘s avonds 00.30 uur vertrekt ieder half uur een bus van Ataf-Sita vanaf het busplatform van Florence Airport naar het centrale treinstation van Florence, Firenze Santa Maria Novella.
Boek voordelig voor vertrek!

Share